Crna kronika 10 GODINA NASILNIČKOG STAŽA

Maltretirao i tukao suprugu i šestero djece

Nakon što je u posljednjih 10 godina više puta prijavljen policiji zbog nasilja u obitelji, 50-godišnjak iz Cernika kod Nove Gradiške konačno je zaradio i prvu kaznenu prijavu

Kako doznajemo, 50-godišnji muškarac je zbog nasilja u obitelji prvi puta evidentiran još 2000. godine. Torturu nad svojom četiri godine mlađom nevjenčanom suprugom i njihovo šestero malodobne djece intenzivirao je u posljednje dvije godine. Nasilje je kulminirao ovih dana.

Nakon lavina uvreda i psovki koje je sasuo, nasilnik je i fizički napao ženu te dvije kćeri i četiri sina. Nakon guranja po kući, čupanja za kosu i šamaranja, žena je nasreću ipak uspjela pozvati u pomoć policiju. Iako je odbio alkotestiranje, policajci su nasilnika koji je bio vidno pijan odmah odveli i zadržali do otrežnjenja.

Nakon čitavog niza optužnih prijedloga koje je zaradio zbog nasilja u obitelji, 50-godišnjak je nakon 10 godina nasilničkog staža konačno dobio i prvu kaznenu prijavu.
Prema odredbama Kaznenog zakona zbog nasilja u obitelji prijeti mu kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Da je obiteljsko nasilje u stalnom porastu, potvrđuje i podatak da su po pitanju nasilničkog ponašanja u obitelji policajci na području PU brodsko-posavske u samo 24 sata intervenirali četiri puta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još