Crna kronika KAZNENE PRIJAVE U ZADRU

Nezakonito izdavali građevinske dozvole

Zadarska je policija nakon provedene kriminalističke obrade podnijela kaznene prijave protiv četiri službene osobe - zaposlenika Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko pravne poslove u Uredu državne uprave Zadarske županije, zbog zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava

ZADAR - Kriminalistička obrada je provedena u suradnji s USKOK-om i Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, priopćila je danas PU zadarska.

U kaznenim prijavama četiri zaposlenika županijske Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko pravne poslove tereti se da su od 2006. do 2008. godine, protivno Zakonu o prostornom uređenju te navođenjem neistinitih podataka, izdavali lokacijske, odnosno građevinske dozvole na području Zadarske županije.

Utvrđeno je kako su ponaosob, zlorabeći svoj položaj i prekoračenjem granica ovlasti, izdali četiri građevinske i dvije lokacijske dozvole, i to fizičkim osobama i jednoj pravnoj osobi.

Protiv službenih osoba je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave, dok je protiv korisnika podnesena kaznena prijava zbog poticanja na kazneno djelo, priopćila je PU zadarska.

Policija je navela da su službene osobe protiv kojih je podignuta kaznena prijava, u dobi od 34, 40, 55 i 68 godina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još