VINIŠĆE - IMOTSKI

Novorođenče umrlo pod čudnim okolnostima

18.02.2009 u 13:25

Bionic
Reading

Žensko novorođenče koje je pod nerazjašnjenim okolnostima u 21. danu života preminulo u utorak ujutro u Zmijavcima kod Imotskog, Ana Radić (23) iz Vinišća kod Trogira donijela je na svijet sama, bez liječničke pomoći u apartmanu u Vinišću u sklopu ugostiteljskog objekta Del Moro u kojem je radila kao konobarica

Ana Radić je trudnoću skrivala koliko je mogla, a kroz porod je navodno prošla 28. siječnja potpuno sama. Djevojčicu nakon porođaja, u apartmanu Željka Kostovića, liječnik nije pregledao, niti je prijavila njeno rođenje, piše Jutarnji list.

Mlada majka se u noći na utorak automobilom uputila iz Vinišća u Zmijavce, te oko 3 sata došla na vrata svoje nekadašnje poslodavke Ane Gabelice (76) kod koje je nekoć konobarila u ugostiteljskom objektu Studio. Navodno je bebu zadnji put vidjela živu u utorak oko 10.30 sati kada ju je nahranila i uspavala, da bi oko 12.30 sati primijetila da ne daje znakove života.

Dom zdravlja je pozvala Ana Gabelica, nakon čega je dr. Dario Kutleša u 12.55 sati konstatirao smrt djeteta. Policija je provela očevid, nisu uočeni nikakvi tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt bebe, no prostorija u kojoj je spavala je bila prohladna, a beba navodno nedovoljno utopljena. Istražni sudac je naložio obdukciju nakon koje će se znati što je uzrokovalo njenu smrt.