Crna kronika PODACI NA SUNCE!

BiH istražuje gdje su završile strane donacije

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) ispitat će način na koji je utrošeno više od tri i pol milijarde eura donacija koje je BiH dobila iz inozemstva u razdoblju od 1996. do 2005. godine, najavio je Sefer Halilović, predsjednik posebnog povjerenstva parlamenta BiH zaduženog za utvrđivanje načina potrošnje donatorskih sredstava

SARAJEVO - Na sjednici ovog tijela održanoj u utorak zaključeno je da se svi raspoloživi podaci o inozemnim donacijama dostave istražnim tijelima, prenosi u srijedu "Dnevni avaz".

Parlamentarno povjerenstvo prikupilo je podatke o ukupno sedam milijarda i 211 milijuna tadašnjih njemačkih maraka donacija što ih je dobila BiH, no pretpostavlja se da je riječ tek o dijelu sredstava jer o nekim donacijama nije bilo potrebne dokumentacije.

Na vrhu popisa najznačajnijih inozemnih donatora Bosne i Hercegovine su Sjedinjene Države s milijardu i 934 milijuna njemačkih maraka. Slijedili su Europska komisija s milijardu i 300 milijuna DM, Japan sa 611 milijuna, a slijedi nekoliko zapadnoeuropskih zemalja.

Hrvatska je 18. na ovom popisu s donacijama vrijednom 43 milijuna i 945 tisuća DM.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još