ZBOG ALKOHOLA I GLASNE GLAZBE

Maloljetnik nasrnuo na oca i porazbijao prozore na kući

08.12.2010 u 15:14

Bionic
Reading

Nema ni pravila ni dobne granice kada su u pitanju nasilnici koji zlostavljaju članove svojih obitelji. Iako su u najvećem broju slučajeva zlostavljači muškarci koji 'demonstriraju silu' nad svojim suprugama i djecom, sve je češće da se nasilnici regrutiraju i iz redova tinejdžera

O tome svjedoče i najnoviji slučajevi obiteljskog nasilja koja su se u posljednja 24 sata dogodila na području Slavonskog Broda. Nakon što je sinoć oko 20.30 otac opomenuo sina da je glazba iz njegove sobe preglasna, pijani je 17-godišnjak doslovno pobjesnio. Urlao je na svog 43-godišnjeg oca, a potom mu je pred noge bijesno tresnuo i razbio pivsku bocu.


Ni to mu očito nije bilo dovoljno te je nakon prvog uslijedio i drugi izljev bijesa. Razjareni je maloljetnik izašao u dvorište te je porazbijao stakla na prozorima roditeljske kuće. S obzirom na to da je postojala opasnost da će  nastaviti s divljanjem, policajci su ga doveli u službene prostorije gdje je zadržan.

U krvi mu je izmjereno 1,38 promila alkohola. Protiv 17-godišnjeg nasilnika iz Donjih Andrijevaca, koji je, iako maloljetan, već dobro poznat policiji, slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

U istom danu u mjestu Davor zabilježen je još jedan slučaj obiteljskog nasilja. Ovaj je puta u ulozi nasilnika bio 48-godišnjak koji je zlostavljao svoju suprugu pred očima troje malodobne djece od kojih najmlađe ima 12, a najstarije 17 godina.

Sa 1,95 promila alkohola u krvi, nasrnuo je na nesretnu ženu te je pred prestravljenom djecom urlao na nju, vrijeđao je i vukao za ruku po kući. Nakon što se žena u jednom trenutku uspjela domoći telefona i pokušala nazvati policiju, nasilnik joj je istrgnuo slušalicu iz ruke te je iz utičnice iščupao telefonski kabel. Ipak, nije sve, kako je planirao, 'ostalo unutar četiri zida'.

Policija je protiv nasilnika, koji im je također već od ranije poznat, podnijela optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a prekršajni postupak će se održati danas u Prekršajnom sudu Nova Gradiška.