suđenje dariju šišakoviću

Zloglasni ubojica Srđan Mlađan ponovno na sudu, no ovog puta u funkciji svjedoka

22.10.2020 u 11:45

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas se u službi svjedoka na suđenju Dariju Šišakoviću (30), optuženog da je 19. ožujka 2015. godine u Kaznionici u Lepoglavi nekoliko puta utegom u glavu udario Roberta Matanića pojavio višestruki ubojica Srđan Mlađan

Kako navodi Večernji.hr, akon nekoliko neuspješnih pokušaja, 'sisački monstrum' Srđan Mlađan pojavio se danas na Županijskom sudu u Varaždinu kao svjedok na suđenju Dariju Šišakoviću (30), optuženog da je 19. ožujka 2015. godine u Kaznionici u Lepoglavi nekoliko puta utegom u glavu udario Roberta Matanića.

Prema optužnici iz 2015., Matanić, koji je osuđen na 35 godina zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, zadobio je teške ozljede glave nakon što ga je Šišaković napao. Još je na liječenju. Šišaković pak sjedi u zatvoru zbog okrutnog ubojstva profesorice sociologije i kroatistike Dijane Ćulibrk 2011., za što je osuđen na 15 godina zatvora.

  • +3
Varaždin: Srđan Mlađan kao svjedok na suđenju Dariju Šišakoviću Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja

Srđan Mlađan služi zatvorsku kaznu zbog ubojstva, a svoj je krvavi pohod počeo 2. siječnja 1998., kada je kao 16-godišnjak u Sisku ubio vršnjakinju Elizabetu Šubić. Mjesec dana kasnije, 7. veljače, ubio je umirovljenika Petra Jančića. Za ta je dva ubojstva osuđen na 12 godina zatvora, a u veljači 2002., za vrijeme odsluženja kazne u Požegi, nije se vratio s prvog slobodnog vikenda koji je dobio zbog dobrog vladanja. Opljačkao je banku u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici, a dok je bježao, ubio je policajca Milenka Vranjkovića Kinga te je zatim oteo tročlanu obitelj. Nakon višesatne talačke drame predao se policiji te je od tada u zatvoru. Sveukupno je osuđen na 27 godina zatvora, a na slobodu bi poslije odsluženja kazne trebao izaći 2027. godine.