MLADIFEST U SISKU

Zlatko Dalić: Dragi mladi, morate vjerovati. Dragi Bog će biti uvijek uz nas

30.06.2023 u 18:09

Bionic
Reading

Na trodnevnom 5. hrvatskom Mladifestu u Sisku okupilo se u petak stotine vjernika, najviše mladih, Festival se održava po uzoru na onaj u Međugorju, a u sisačkoj župi sv. Kvirina organizirala ga je katolička laička organizacija Marijina legija, uz potporu Sisačke biskupije

Geslo ovogodišnjeg susreta je "A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno". Tijekom tri dana, do nedjelje, posjetitelji će sudjelovati u susretu tijekom kojeg će čuti zanimljiva svjedočanstva i kateheze.

Kako je za velike uspjehe u sportu i životu potrebna upravo mudrost, na 5. Mladifestu je među prvima svjedočio izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

'Dragi mladi morate vjerovati, biti uporni, čvrsti u svojim nakanama jer uvijek se dobro dobrima vrati. Kada dođu teški trenuci i prepreke najlakše je odustati, borite se i tražite svoj put. Dragi Bog će biti uvijek uz nas', poručio je izbornik Dalić, prenosi Hrvatski katolički radio.

Uz Dalića, svoja su svjedočenja prvog dana iskazali Dubrovkinja Nada Burum, te sudionici nedavno održane Katoličke nogometne lige koja je u Sisku okupila 20 momčadi iz deset biskupija.

Katehezu je održao međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, održan je Križni put, a za svaku postaju će razmatranje napisao po jedan hrvatski branitelj. Misno slavlje je služio sisački biskup Vlado Košić.

Drugog dana, u subotu, kako je najavljeno, svjedočit će i fra Marinko Šakota koji će govoriti o svom poznanstvu sa fra Slavkom Barbarićem koji je pokrenuo međugorski Mladifest 1989., a u večernjim satima održat će se koncert duhovne glazbe.

Trećeg dana Mladifesta svjedočit će bračni par Pere i Katarina Eranović, a misno će slavlje predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić.

Sva tri dana susret će pjesmom animirati zbor te glazbeni sastav članova Marijine legije, 'Kraljica od Sabe'. Njihova pjesma "Vodi nas", ujedno je odabrana za himnu 5. Mladifesta Hrvatska, a spot će uskoro biti predstavljen javnosti.

"Ideja o organizaciji hrvatskog Mladifesta rodila se za jednog našeg gostovanja na Mladifestu u Međugorju. Svi oni koji dođu ovamo imaju nešto lijepo čuti i doživjeti. Poruka s festivala je, najprije, da je Isus smisao našeg kršćanskog života, da nas on okuplja i da trebamo poći za njim i upoznati ga. A tu je i Marija, koja je simbol našeg okupljanja", rekao je za otvorenja festivala sisački biskup Vlado Košić.

Govoreći o izazovima za mlade, biskup Košić rekao je da suvremeno društvo ne pogoduje mladima kako bi se razvijali u normalnim uvjetima. Zaključio je kako se "mladima nude mnoge bolesne ideje kao normalne, pa je dobro da se mladi okupljaju u Crkvi i čuju ono što je provjereno".