REPUBLIKANSKI ZASTUPNIK

'Život je prekratak da bismo se protivili bračnoj jednakosti'

30.05.2014 u 15:39

Bionic
Reading

Zakon koji je uveden 1996. definirao je brak kao zajednicu između muškarca i žene, a ukinut je prošlog utorka kad je okružni sudac, John Jones, presudio u korist bračne jednakosti, a podršku ovoj odluci dao je i republikanski predstavnik iz Pennsylvanije, Charlie Dent prenosi portal CroL.hr

Prošlo je tjedan dana otkako je u Pennsylvaniji ukinuta ustavna zabrana sklapanja istospolnih brakova, a otada parovi svakodnevno pristižu pred matičare.

Zakon koji je uveden 1996. definirao je brak kao zajednicu između muškarca i žene, a ukinut je prošlog utorka kad je okružni sudac, John Jones, presudio u korist bračne jednakosti, javlja Pink News, a prenosi CroL.hr

Podršku ovoj odluci dao je i republikanski predstavnik iz Pennsylvanije, Charlie Dent, koji je tako postao šesti republikanski zastupnik u kongresu koji daje podršku bračnoj jednakosti. 'Život je prekratak da bismo zahtijevali od vlade da brani sreću dvjema odraslim osobama. U razgovoru sa svojom obitelji shvatio sam da oni već gledaju tako na život', kazao je Dent.

Citirao je suca Jonesa i rekao da će 'u budućnosti nestati izraza 'istospolni brak' te će se koristiti samo izraz 'brak''. 'Kao republikanac, cijenim jednakost, osobnu slobodu i ograničen utjecaj vlade na naše živote. Vjerujem da bi se ova filozofija trebala primijeniti i na pitanje braka', dodao je.

Prije Denta, podršku bračnoj jednakosti dalo je još pet republikanaca: Rob Portman iz Ohija, Mark Kirk iz Illinoisa, Lisa Murkowski iz Aljaske, Ileana Ros-Lehtinen sa Floride i Richard Hanna iz New Yorka. Oni su jedini republikanci koji daju javnu podršku istospolnim brakovima, dok njihovi kolege i kolegice i dalje stoje pri mišljenju da je brak rezerviran samo za muškarca i ženu.