OBLAČNO I HLADNO

Zima i dalje pokazuje zube: Do kraja tjedna olujna bura, moguć i snijeg

16.01.2017 u 10:55

Bionic
Reading

Do kraja tjedna u unutrašnjosti će biti oblačno s povremenim snijegom, a najviše dnevne temperature jedva će prelaziti nulu. Veća količina oborina se ne očekuje. Sunca će zato biti na Jadranu, no meteorolozi upozoravaju na olujnu buru koja će puhati gotovo cijelog tjedna

U utorak će biti pretežno oblačno, povremeno s oborinama. U unutrašnjosti će padati snijeg, obilniji u Gorskom kotaru i Lici, a na Jadranu kiša, ponegdje i susnježica. Najmanje oborina u sjeverozapadnoj unutrašnjosti. Bit će vjetrovito i hladno. U unutrašnjosti će puhati umjeren, povremeno i jak sjeverac koji će u gorju imati olujne udare. Na Jadranu će bura još pojačati pa će posvuda biti olujna, mjestimice s orkanskim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -7 do -3 a na Jadranu od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -4 do 1, a na Jadranu od 5 do 10°C.


U srijedu će u unutrašnjosti biti uglavnom oblačno, vjetrovito i hladno. Mjestimice će padati snijeg, češći u Gorskom kotaru. Na sjevernom i srednjem Jadranu djelomice sunčano i većinom suho, iako na obali mjestimice može biti slabog snijega nošenog burom. Više oblaka bit će u južnoj Dalmaciji, povremeno sa slabom kišom. U unutrašnjosti će puhati umjeren, povremeno u gorju i jak sjeverac. Na Jadranu će i dalje puhati olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima. Krajem dana bura će malo oslabjeti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -8 do -3 a na Jadranu od 0 do 5°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -5 do 0, a na Jadranu od 5 do 10°C.

U četvrtak u unutrašnjosti umjereno od pretežno oblačno, a tek ponegdje može pasti malo snijega, uglavnom u gorju te Posavini. Na Jadranu djelomice do pretežno sunčano. Jedino na krajnjem jugu još povremeno više oblaka, a moguća je i pokoja kap kiše. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka, na sjevernom djelu još povremeno i olujna bura s mjestimičnim orkanskim udarima. Tijekom dana bura će dodatno oslabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -10 do -5 a na Jadranu od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -6 do -1, a na Jadranu od 4 do 9°C.

U petak će u unutrašnjosti biti umjereno oblačno, a prema kraju dana i maglovito. Tek ponegdje iz niske naoblake može pasti pokoja pahulja snijega. Na Jadranu djelomice, na sjeveru i pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slab i umjerena bura koja će na jugu okretati na jugo. Tijekom dana bura će dodatno oslabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -10 do -6 a na Jadranu od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -6 do -2, a na Jadranu od 5 do 10°C.

Prema trenutačnim prognostičkim materijalima u dane vikenda ne očekuje se značajnija promjena vremena.