došla odluka inspekcije

Žičara Sljeme konačno može dobiti uporabnu dozvolu

10.02.2022 u 11:29

Bionic
Reading

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala je suglasnost za izdavanje uporabne dozvole za izgrađenu građevinu Žičaru Sljeme, izvijestili su iz Državnog inspektorata

Po zaključku Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba dana 04. veljače 2022. godine, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata je pristupila ponovljenom tehničkom pregledu građevine Žičara Sljeme, podsjećaju iz Državnog inspektorata.

'Temeljem preuzete dokumentacije ovo tijelo je utvrdilo da je investitor predočio valjano Izvješće o mjerenju buke izrađeno od ovlaštene pravne osobe. Iz izvješća je razvidno da su ispunjeni zahtjevi vezani uz provedbu mjera zaštite od buke građevine Žičare Sljeme tj. kretanja gondola za doba dana i večeri, te rada strojarskih instalacija za grijanje i ventilaciju (za koje je predviđen 24h rad) za doba dana, večeri i noći', poručuju.

  • +18
Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata došla je na tehnički pregled Žičare Sljeme Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Podsjetimo, prije tjedan dana inspekcija je posjetila žičaru Sljeme. 'Dojmovi su pozitivni. Mjerenja zadovoljavaju razinu buke koja je utvrđena novim pravilnikom o buci, razina je 65 decibela. Ne očekujem neke probleme', kazao je tada voditelj projekta žičare Goran Radić i dodao da je Državni inspektorat predao izvještaj o mjerenju buke od ovlaštene firme.