novčano je kažnjena

Žena u Zagrebu u unajmljenom apartmanu ilegalno punila usne klijenticama, nije imala ni dozvolu za rad ni za boravak

06.09.2022 u 12:26

Bionic
Reading

Strana državljanka kažnjena je s ukupno 17 tisuća kuna zbog obavljanja neregistrirane usluge povećanja usana hijaluronskim filerima, izvijestio je u utorak Državni inspektorat

Inspektori Državnog inspektorata, u suradnji s tržišnim inspektorima, inspektorima rada i policijskim službenicima, proveli su koordinirani inspekcijski nadzor nad ženom koja je u iznajmljenom studio apartmanu u Zagrebu pružala usluge 'povećanja usana hijaluronskim filerima'.

S obzirom da nije registrirala spomenutu djelatnost, kažnjena je s deset tisuća kuna te joj je izrečena mjera zabrane obavljanja te djelatnosti.

Kako nije prethodno ishodila ni dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Hrvatskoj, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima, kažnjena je s dodatnih sedam tisuća kuna.

U apartmanu je pronađena i veća količina medicinskih proizvoda neutvrđenog podrijetla, među kojima su hijaluronski fileri, kortikosteroidi, antihistaminici, koji su joj oduzeti, a bili su namijenjeni za 'tretmane povećanja usana'.