OPREZ

Žena na kolodvoru u Rijeci nasjela na 'šibicarenje', ostala je bez nekoliko tisuća kuna

02.09.2019 u 12:04

Bionic
Reading

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na različite trikove i smicalice kojima se koriste počinitelji raznih vrsta prijevara u namjeri da ostvare protupravnu imovinsku korist

Hrvatska državljanka u dobi od 73 godine 1. rujna u ranim jutarnjim satima na drzak način je okradena na autobusnom kolodvoru na Žabici u Rijeci. Prema dosad utvrđenom, za sada nepoznate osobe nagovorile su je na igru, tzv. šibicarenje te joj na drzak način otuđile novac. Oštećenoj je pričinjena materijalna šteta u iznosu više tisuća kuna.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na različite trikove i smicalice kojima se koriste počinitelji raznih vrsta prijevara u namjeri da ostvare protupravnu imovinsku korist.

Kako bi se policiji pomoglo u hvatanju počinitelja, potrebno je zapamtiti što više detalja fizičkog izgleda, odjeće, vozila i drugih pojedinosti kojima se koriste sumnjive osobe. Ujedno pozivaju građane da ukoliko primijete osobe koje se bave šibicarenjem ili sličnim igrama, odmah izvijeste policiju na 192.