bez službene potvrde

Zelenski sredinom svibnja ide u posjet Njemačkoj

03.05.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetit će sredinom svibnja Njemačku, javljaju njemački mediji u srijedu

Ukrajinski predsjednik bi 13. svibnja trebao boraviti u Berlinu, gdje bi ga, uz najviše državne počasti, trebao primiti njemački kancelar Olaf Scholz, a planiran je susret i s njemačkim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom.

Ured kancelara nije želio potvrditi vijesti o dolasku ukrajinskog predsjednika te je ukazao na redovite tjedne najave državnih posjeta.

Sljedećeg dana Zelenski bi trebao otputovati u Aachen, na krajnjem zapadu zemlje, na svečanost dodjele Nagrade Karla Velikog.

Zelenski je ovogodišnji dobitnik te nagrade, koja se dodjeljuje osobama koje su se istaknule zalaganjem za jedinstvo Europe.

Pisanje berlinskih dnevnika Tagesspiegel i B.Z. o dolasku ukrajinskog predsjednika potvrdila i berlinska policija.

Berlinska policija se priprema za posjet ukrajinskog predsjednika za dva tjedna“, priopćeno je kratko njemačkoj novinskoj agenciji Dpa.

Prema navodima dnevnika B.Z., Zelenskij spada u kategoriju državnika za koje je predviđen najviši stupanj mjera sigurnosti.

Kako nadalje javlja ovaj dnevnik, prostor oko hotela Ritz-Carlton u kojem bi trebao odsjesti ukrajinski predsjednik, trebao bi u širokom radijusu biti blokiran.