KREGAR NA TPORTALU

'Žele me prikazati kao čovjeka koji lako plane'

07.05.2009 u 14:34

Bionic
Reading

Potenciranjem konfliktnih situacija u medijima me se želi prikazati kao čovjeka koji lako plane, ocijenio je na videochatu tportala kandidat za gradonačelnika Zagreba i sveučilišni profesor Josip Kregar

'Ne smatram se trojanskim konjem nijedne interesne skupine. Ozbiljan sam čovjek s ugledom, koji ne pripada nijednoj stranci', kazao je Kregar odgovarajući na optužbe da se preko njega Zoran Milanović želi riješiti Milana Bandića.

Kada je Milanović stavio Bandića na posljednje mjesto izborne liste za skupštinu, Kregaru je, kako ističe, to više odmoglo nego pomoglo, budući da sad nije poznato tko je ključni čovjek SDP-a jer stranka igra na sve moguće varijante.

Na pitanje kako se u njegovo zalaganje za čiste račune i transparentnost uklapa tajni proračun Pravnog fakulteta na kojemu obnaša funkciju dekana, Kregar je odgovorio: 'Pravni fakultet ima tajni proračun jer su to financije samostalne ustanove, a ne poreznih obveznika. U proračun fakulteta, pak, imaju uvid svi njegovi financijeri, u prvom redu zagrebačko Sveučilište', pojasnio je Kregar.

Istaknuo je da Pravni fakultet ima godišnju zaradu između šest i sedam milijuna kuna.

Na pitanje jednog posjetitelja je li točno da njegov ispit košta oko 3.000 eura, Kregar je odgovorio da je to zlonamjerna glasina, budući da je ta cifra u nekim pričama znala narasti i do sto tisuća eura. 'Unatoč dugogodišnjim istragama, na Pravnom fakultetu nisu otkrivene nikakve nepravilnosti', zaključio je.

Ponovo je naglasio da mu je afera s kreditom u Posmrtnoj pripomoći veliki uteg oko vrata, naročito u trenucima kada se eksponira u javnosti. Iako je istraga pokazala da u tom slučaju nije bilo nikakvih nezakonitosti, on se, kazao je, svejedno zbog tog povoljnog kredita ispričao građanima. O financijskom policajacu Peri Smiljaniću, koji je navodno zbog otkrivanja afere s Posmrtnom pripomoći izgubio posao, Kregar je kazao da je Smiljanić ostao bez posla jer se u dužnost financijskog policajca nije uklapao njegov biznis s pekarnicom. 'Osim toga, ispostavilo se da je bespravno koristio gradski stan', rekao je Kregar.

Povodom konfliktne situacije s gradonačelničkim kandidatom ASH-a Zlatkom Klarićem ispred zagrebačke kavane Kavkaz, Kregar je kazao da je Klariću samo prigovorio da bi ga trebalo biti sram što laže da će studentice koje mu prikupljaju potpise poslije pustiti na ispitu.

Upravo zbog potenciranja takvih konfliktnih situacija u medijima, Kregar smatra da ga se pokušava prikazati kao čovjeka koji lako plane. 'Ne planem ni onda kad sam s osobama s kojima se ne slažem', kazao je.

Poručio je da očekuje veliki odaziv birača na ove izbore te da osjeća da će mnogi od njih glasati za njega.