promet

Zbog nesreće na A6, između Vrata i Oštrovice, vozi se uz ograničenje brzine

08.03.2024 u 07:29

Bionic
Reading

Prometna nesreća je na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Oštrovica u smjeru Rijeke pa se vozi uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat, izvijestili su u petak ujutro iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeno se vozi usporeno na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Do 7. lipnja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica, iz smjera Zagreba u smjeru Trsata (Rijeka centar). Obilazak: izlaz s autoceste A6 na čvor Čavle - ŽC5205 - DC3 - grad Rijeka; izlaz s autoceste A7 na čvor Rijeka istok - DC404 - grad Rijeka.

8.ožujka od 11 do 15 sati vozit će se međunarodna biciklistička utrka u Istri na dionici Poreč-Funtana: Poreč-Kukci-Labinci-Vižinada-Tićan-Baderna-Tinjan-Rogovići-Žminj-Barban-Vodnjan-Sv. Vinčenat-Žminj-Kanfanar-Sošići- Vrh Lima-Vrsar-Funtana. Ceste na kojim se održava utrka zatvarat će se etapno za vrijeme prolaska biciklista na period od 10 do 15 minuta uz policijsku pratnju.

Lokalna cesta Cerovlje-Borut na križanju sa željezničkom prugom zatvorena je danas do 19 sati.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema u Lici na državnoj cesti DC218 Bjelopolje-Donji Lapac.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja, posebice na Bregani i Maclju.

U pomorskom prometu nema poteškoća.