UOČI POČETKA SUĐENJA

Zbog cisti na Mišićevom mozgu traži se dodatno vještačenje

Bionic
Reading

Pet minuta nakon što je otkucalo 12 sati, u petak se na hodniku prvog kata splitskog Županijskog suda, okovan i u pratnji dvojice zatvorskih čuvara, pojavio 29-godišnji Edi Mišić, osumnjičen za brutalno ubojstvo 31-godišnje meksičke državljanke Selene Graciano Macedo na Marjanu, koje je krajem kolovoza prošle godine šokiralo i prestravilo sve stanovnike Splita

Na pripremnom ročištu kod suca Vladimira Živaljića, sve stranke u postupku zadržale su se nešto manje od sat vremena. Budući da je pripremno ročište zatvoreno za javnost, poznato je tek da je, nakon što je osumnjičeni za okrutno ubojstvo ponovno upoznat sa svojim pravima, zastupnica optužbe Julijana Stipišić iznijela sadržaj optužnice i obrazložila dokaze s kojima optužba raspolaže, dok je obrana, koju predvodi iskusni splitski odvjetnik Frane Gorjanc, ustrajala na tome da se provede dodatno neurološko vještačenje Mišića s obzirom na to da su tijekom njegova vještačenja u Vrapču liječnici pronašli dvije ciste na mozgu od kojih je jedna veličine teniske loptice.

S obzirom na takvu atipičnu kliničku sliku, koja upućuje i na simptome epilepsije, sudac će najvjerojatnije dopustiti da se provede dodatno vještačenje koje bi trebalo dati odgovore na pitanja je li zbog tih cisti Mišić imao otežano rasuđivanje, piše Slobodna Dalmacija

Također, obrana će se usredotočiti i na osporavanje kvalifikacije djela, odnosno pokušat će dokazati da u ovom slučaju nije riječ o kvalifikatornom, teškom ubojstvu, koje se kažnjava do četrdeset godina zatvora, nego da je u pitanju 'obično' ubojstvo za koje se može izreći presuda do petnaest godina zatvora. Kako doznajemo, on je na pripremnom ročištu ostao pri svom stavu da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret i uvjeren je da nema nikakve veze s tim što se dogodilo. No, vrlo je pozorno pratio tijek ročišta i dobro je upućen u sve što se događa u postupku.

Sudac Vladimir Živaljić odredio je, također, da će suđenje početi 8. svibnja i zbog velikog zanimanja javnosti održat će se u velikoj dvorani splitskoga Županijskog suda.

Više o ovoj temi možete pročitati ovdje