POČELO SUĐENJE

'Zastrašujuće je što sam pijan usmrtio mladu osobu'

07.11.2012 u 22:17

Bionic
Reading

'Kriv sam u potpunosti. Zastrašujuće je to što sam u pijanom stanju usmrtio mladu osobu. Osjećaj krivnje razara me iz dana u dan. Ne tražim ni opravdanje ni sažaljenje, kriv sam...', izgovorio je oporim glasom u sudnici zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Dejan Maćešić, suvlasnik One2playa, optužen da je u srpnju infinityjem FX uzrokovao tešku nesreću u kojoj je poginuo mladi motociklist Siniša Smiljanić (23, piše Večernji list

Maćešić, protiv kojeg su se više puta podnosile prijave zbog prometnih prekršaja, ni jednom riječju nije pokušao ublažiti krivnju, jer je 7. srpnja oko 2 sata pijan, s najmanje 1,89 promila alkohola u krvi, izazvao tešku nesreću.

Maćešić je vozeći se infinityjem FX Ulicom Savezne Republike Njemačke u križanje s Avenijom Dubrovnik ušao dok je na semaforu bilo crveno svjetlo. Tada je na lijevi bočni dio njegova auta naletio motocikl kojim je upravljao Smiljanić. Mladić je u križanje, poštujući propise, ušao na zeleno svjetlo. Maćešić je jučer kazao da se sve dogodilo onako kako piše u optužnici. Rijetko pije, kaže, a godinu dana nije pio zbog venske tromboze, ali:

'Te nesretne večeri popio sam s društvom misleći da sam sposoban voziti. Sjeo sam u auto i ubio mladu osobu. Nisam bio svjestan da sam prošao kroz crveno, ali to se nesumnjivo dogodilo i nije mi ni na kraj pameti umanjivati krivnju. Kriv sam što sam to napravio i teško mi je živjeti s tim. Ne mogu ni zamisliti kako je tek obitelji mladića...', kazao je Maćešić.