KULTNI KLUB

Zaštitari provalili u Jabuku, Bandić od nje želi napraviti parking

15.12.2016 u 11:47

Bionic
Reading

Zaštitari Bilić Erića u cik zore provalili su na terasu kultnog zagrebačkog kluba Jabuka i zatvorili je, čime su je fizički odvojili od ostatka objekta

Od vlasnika kluba Tomislava Petrovića doznajemo da terasa graniči sa školskom sportskom dvoranom za čije je rušenje Grad Zagreb kao investitor sam sebi izdao građevinsku dozvolu.

'Nije nam jasno kako, s obzirom na to da je cijelu građevinsku česticu na kojoj se nalazi i školska dvorana Ministarstvo kulture RH zaštitilo kao kulturno dobro. Bitno je naglasiti da prostor u kojem se nalazi klub Jabuka nije u vlasništvu Grada Zagreba, oko čega se već godinu dana vodi sudski spor. Prema lokacijskoj dozvoli koju smo dobili na uvid, terasa kluba s kojim Zagreb živi već gotovo 49 godina predviđena je za parkiralište', ističe

Petrović.

Napominje da su radovi na rušenju sportske dvorane, čiji se zid naslanja na Jabuku, počeli prije 20-ak dana, što su prijavili Ministarstvu kulture i građevinskoj inspekciji.
Unazad sedam dana dva je puta zbog pokušaja provale na terasu kluba zvana i policija. S obzirom na navedeno, GSK Jabuka će podnijeti kaznene prijave protiv svih odgovornih koji sudjeluju u ovom barbarskom činu. To nije napad samo na imovinu, već i na tradicionalne kulturne vrijednosti Grada Zagreba i Republike Hrvatske', istaknuo je Petrović.

Podsjećamo da su 1998. tadašnje zagrebačke vlasti zatvorile klub, da bi nakon dobivenog upravnog spora 2001. klub ponovno dobio dopuštenje za rad, a na otvaranje je došao tadašnji i sadašnji gradonačelnik Milan Bandić i sve goste počastio rundom pića. U međuvremenu se u zemljišnim knjigama ništa nije mijenjalo, osim što je cijela čestica proglašena kulturnim dobrom.