neočekivani obrat

Zapovjednik Crnomorske flote Sokolov ipak živ? Rusi objavili video

26.09.2023 u 13:49

Bionic
Reading

Zapovjednik ruske Crnomorske flote i jedan od najviših časnika ruske mornarice, Viktor Sokolov snimljen je kako u utorak sudjeluje u videokonferenciji, samo dan nakon što su ukrajinski specijalci rekli da su ga ubili

Na fotografiji koju je objavilo rusko ministarstvo obrane, Sokolov je prikazan za vrijeme navodnog sudjelovanja u videokonferenciji zajedno s ministrom obrane Sergejem Šojguom i ostalim najvišim admiralima i zapovjednicima vojske. Pripadnici specijalnih ukrajinskih snaga u ponedjeljak su objavili da su ubili vrhovnoga ruskog admirala Sokolova na Krimu, zajedno s još 33 časnika u prošlotjednom raketnom napadu na sjedište ruske crnomorske flote u luci Sevastopolj.

Kremlj je ranije u utorak rekao da nema informacija o tomu je li zapovjednik ruske flote u Crnom moru poginuo ili nije. Službeni Kijev dan ranije je objavio da ga su ga ukrajinski specijalci ubili u napadu na Krimu.

  • +3
Viktor Sokolov Izvor: Profimedia / Autor: Malgavko Sergei/Tass/ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Nema informacija o ovoj temi iz ministarstva obrane", rekao je novinarima glasnogovornik ruskog predsjedništva Dmitri Peskov.

U 17. sekundi videa objavljenog na društvenim mrežama, koji donosimo u nastavku, vidi se Sokolova u gornjem desnom kutu kako sudjeluje u videokonferenciji s ruskim ministrom obrane Šojguom i drugim najvišim zapovjednicima ruske vojske.