PROVJERITE STANJE SVOGA VOZILA

Započeo tjedan besplatnih tehničkih pregleda

21.11.2011 u 16:19

Bionic
Reading

Svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima ovoga tjedna pojave u bilo kojoj Stanici za tehnički pregled vozila, osim onima čija su vozila u terminu redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju, bit će omogućen besplatni tehnički pregled

Preventivno-sigurnosna akcija pod nazivom 'Dani tehničke ispravnosti vozila 2011.', pod pokroviteljstvom je Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a provode je Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske.

Cilj Akcije je skrenuti pozornost vlasnicima vozila na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti jer je vozilo, uz vozača i cestu, navode u policiji, ključan čimbenik te sigurnosti.

Akcija traje do subote, 26. studenog, a kod eventualnog utvrđivanja tehničke neispravnosti vozila, vlasnici vozila neće biti sankcionirani, već će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti te uputiti u ovlašteni servis.

Kako bi se vozače dodatno motiviralo da se uključe, ovogodišnja Akcija obilježava se jednom novinom. Prvih 5.000 vozača koji pristupe Akciji, na poklon će, naime, dobiti pakiranje od tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila, prilagođenu uporabi u zimskim uvjetima (otporna na smrzavanje do – 25 Stupnjeva Celzijevih).