ŠOK I NEVJERICA U ITALIJI

Zaplijenjena imovina Bvlgarija od 46 milijuna eura!

Bionic
Reading

Talijanska financijska policija u četvrtak je priopćila da je zaplijenila sredstva u vrijednosti 46 milijuna eura, u vlasništvu čelnika modne kuće Bvlgari, optuženih za utaju poreza

Policijsko djelovanje uključilo je bankovne račune, police osiguranja, dionice i nekretnine, prenosi agencija France Presse.

Sredstva su u vlasništvu Paola i Nicole Bulgarija, potomaka osnivača firme, kao i trenutnog direktora Maurizija Valentinija i njegovog prethodnika Francesca Trapanija, koji je nećak Paola and Nicole.

Njih četvorica optuženi su da su izbjegavali plaćanje poreza u Italiji, tako što su lažno prijavili prihode od oko tri milijarde eura kroz tvrtke sa sjedištima u Nizozemskoj i Irskoj, koja ima nisku stopu poreza od 12,5 posto.

Transfer spornih sredstava navodno je išao kroz tvrtke koje četvorica optuženih kontroliraju u Švicarskoj, navodi policija.

Kada su se, prije dva mjeseca, pojavili medijski navodi da je Bvlgari pod istragom, Trapani, koji je vodio kompaniju gotovo 30 godina, rekao je da je tvrtka uvijek poštovala fiskalne propise u Italiji i inozemstvu.

Tvrdeći da je Bvlgari bio na meti 'desetaka' fiskalnih kontrola, Trapani je tada policijske istrage nazvao 'grotesknim i neosnovanim', navodeći da su kontrole uvijek pokazivale da kompanija ne krši propise.