'obmana javnosti'

Zagrebački HDZ: 'SDP laže da je Plenković nazvao navijače 'našim dečkima''

22.12.2023 u 14:42

Bionic
Reading

Zagrebački HDZ prozvao je u petak gradsku organizaciju SDP-a da širi laži o izjavama premijera Andreja Plenkovića, odbacivši tvrdnju SDP-ovaca da je Plenković govoreći o hrvatskim državljanima koji su pušteni iz zatvora u Grčkoj navijače nazvao "našim dečkima"

"Apsolutne su neistine kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković nazivao navijače 'našim dečkima'", poručuje u priopćenju zagrebački HDZ.

Gradska organizacija SDP-a u petak je, osvrćući se na nedavni sukob između profesora i učenika u jednoj zagrebačkoj školi upozorila da se radi o još jednom primjeru rastućeg vršnjačkog nasilja među mladima i u školama.

U tom kontekstu ocijenili su da je "reakcija premijera i države u slučaju navijača u Grčkoj, koje je premijer nazvao 'našim dečkima', umanjujući njihove huliganske ispade kriva poruka".

Iz zagrebačkog HDZ-a poručili su da je priopćenje "obezglavljene Socijaldemokratske partije u Zagrebu" nastavak pokušaja obmanjivanja zagrebačke i hrvatske javnosti u vezi s pitanjem hrvatskih državljana uhićenih u Grčkoj.

"Pokušaj napada SDP-a Grada Zagreba, koji ne poznaje osnove Ustava prema kojem Republika Hrvatska ima obavezu štititi svoje državljane, jalov je pokušaj skretanja medijske pozornosti na njihovu gradsku organizaciju", naveli su.