LJUTITI BANDIĆ

'Zagreb skuplji od New Yorka?! To može progutati samo drogiran čovjek'

13.01.2014 u 13:00

Bionic
Reading

Je li Zagreb skuplji od New Yorka po pitanju režija? Ako je vjerovati podacima tvrtke Expatistan, jest, i to dvostruko. Ta informacija nije dobro sjela prvom čovjeku grada Milanu Bandiću koji je ovako prokomentirao taj podatak

'Glupost je napisati da je grad Zagreb duplo skuplji od New Yorka, to može progutati samo drogiran čovjek', rekao je Bandić osvrnuvši se tako na medijske napise proteklih nekoliko dana o Zagrebu kao skupom gradu.

'Živimo u Hrvatskoj gdje je sve dopušteno. Ništa nije sveto i sve se može napraviti. Nije vrijeme ni mjesto, ali mislim da je dobro da se to kaže ovdje', izjavio je Bandić te dodao da iako nema novca, barem se škole grade.

'U zadnjih desetak godina smo što obnovili, što rekonstruirali, što izgradili najviše škola više nego što je napravljeno u zadnjih 30, 40 godina u cijeloj Hrvatskoj', napomenuo je Bandić.

'106 osnovnih škola, 45 srednjih škola, četiri osnovne umjetničke škole, četiri škole za djecu s poteškoćama u razvoju, 15 učeničkih škola i jedan centar za dopisno obrazovanje. To je činjenica, to je statistika, to je kvantifikacija skoro 200-ak škola u gradu Zagrebu.'