pokrentua nabava

Zagreb nabavlja 10 vozila za prijevoz osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama

17.03.2024 u 12:34

Bionic
Reading

Grad Zagreb pokrenuo je postupak nabave šest vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i četiri vozila za prijevoz djece s teškoćama u razvoju, čime će ZET na raspolaganju imati 41 specijalizirano vozilo za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, izvijestili su u nedjelju

Ističu kako je to novi korak u unaprjeđenje pristupačnosti i mobilnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, kao dio predanosti Gradske uprave stvaranju inkluzivnog okruženja.

'Ovo vidimo kao investiciju u pristupačnost i društvenu inkluziju. Osigurat ćemo da svaka osoba s invaliditetom i svako dijete s teškoćama u razvoju ima pristup pouzdanom, sigurnom i udobnom prijevozu', kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

  • +13
Tomašević se provozao vodenim skuterom i gliserom Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Nova vozila opremljena su najmodernijom opremom za pristup osobama s invaliditetom, uključujući rampe, prilagođena su sjedala te imaju poseban prostor za invalidska pomagala. 

Usluga prijevoza je besplatna te se pruža tijekom cijele godine za oko 1300 korisnika. Dnevno ZET na ovaj način preveze oko 80 osoba s invaliditetom i oko 40 djece s poteškoćama u razvoju. 

Iz Gradske uprave napominju kako je posljednja nabava specijaliziranih kombi vozila bila 2020. kada su nabavljena samo dva nova vozila.