800 parkirnih mjesta

Još ju je Bandić obećavao: Centar Zagreba dobiva novu garažu

28.02.2024 u 12:38

Bionic
Reading

Grad Zagreb pokreće projekt javne garaže s 800 parkirnih mjesta na tri etaže na lokaciji ispod srednjoškolskog igrališta u Klaićevoj, priopćeno je iz grada

'Ovo je projekt koji se obećava već desetljećima, posljednjih 20-ak godina se o njemu priča, no nije se ništa poduzelo. Mi to mijenjamo, izgradit ćemo javnu garažu s oko 800 parkirnih mjesta na tri podzemne etaže', najavio je danas gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Gradonačelnik je objasnio kako je raspored javnih garaža u zapadnom dijelu centra grada takav da nema dovoljno garažnog kapaciteta kojim bi se zatvorio prsten oko užeg središta grada.

'Izgradnjom ove garaže smanjit će se priljev vozila u najuži centar Zagreba', rekao je gradonačelnik Tomašević.

Projektno-tehnička dokumentacija će također analizirati potrebe prometa u mirovanju s obzirom na lokaciju Klinike za dječje bolesti Zagreb, Arhitektonskog, Građevinskog i Geodetskog fakulteta, hotela Westin, Hrvatskog narodnog kazališta, te općenito na području gradske četvrti Donji Grad.

U priopćenju se navodi da će garaža će biti izgrađena ispod sadašnjega srednjoškolskog igrališta, a po njenom dovršetku samo igralište bit će osuvremenjeno novim sadržajima.

Sljedeći će tjedan biti pokrenut otvoreni postupak javne nabave za odabir projektanta za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za izgradnju garaže Klaićeva. Rok izrade projekta je devet mjeseci od dana potpisa zapisnika o uvođenju u posao, a procijenjena vrijednost usluge je 650 tisuća eura (bez PDV-a).