istekao mu pritvor

Sutkinja se ispričavala što nasilnik izlazi na slobodu, a majka žrtve pitala: Kako će mi djeca mirno spavati?

14.12.2018 u 10:58

Bionic
Reading

Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac u petak je istekao šestomjesečni pritvor koji mu je određen na prvom suđenju. Rasprava na sudu u Zadru zakazana za 8 sati nije održana jer se nisu pojavili niti branitelji obrane, ni oni po službenoj dužnosti ni izabrani. Sutkinja se ispričala žrtvama jer ne može proces brže okončati

Darko Kovačević, poznat kao Daruvarac, optužen za brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke, svoje bivše djevojke, danas je izašao na slobodu jer mu istječe određeni šestomjesečni pritvor, javlja RTL.

Majka pretučene Zadranke se rasplakala te počela vikati ispred sudnice kad je čula odluku. Upitala je kako će joj djeca mirno spavati. Kćer je u jednom trenutku upala u sudnicu pa su ih sve izveli. Nedugo nakon toga su otišle, a zastupnik optužbe Milan Petričić potvrdio je da je žrtva u strahu te zatražio mjere opreza zabrane prilaska oštećenoj i njenoj obitelji, napuštanja prebivališta, oduzimanja dokumenata.

Pušten na slobodu Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

'Nikakve mjere opreza neće pomoći. Očekuju policijsku zaštitu, a žrtvu se konstantno traumatizira pozivanjem na sud. Što se tiče puštanja Daruvarca na slobodu, to je sve po zakonu i sud nije mogao drugačije', rekao je za RTL.

Sljedeća rasprava zakazana je za 9. siječanj 2019. godine, a Darko Kovačević zvani Daruvarac čekat će nastavak suđenja na slobodi.