od 1. rujna

Zadar kreće s programom posebne dentalne skrbi, evo o čemu je riječ

29.08.2023 u 14:05

Bionic
Reading

U Zadarskoj županiji od 1. rujna počinje provedba programa posebne dentalne skrbi u općoj anesteziji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, izvijestili su iz Zadarske županije

Zahvati će se obavljati jednom mjesečno, treći četvrtak u mjesecu u operacijskoj dvorani u Poliklinici Opće bolnice Zadar, a radit će ih multidisciplinarni tim sastavljen od anesteziologa i anestezioloških tehničara zadarske bolnice, oralnih kirurga županijskog Doma zdravlja i odabranih liječnika dentalne medicine.

Po potrebi, broj termina zahvata može se i povećavati, ovisno o broju prijavljenih pacijenata. Pripreme za provedbu tog programa bile su dugotrajne i složene. Osim prostora i opreme zahtijevale su osiguranje novca, oko 150.000 eura, što je Zadarska županija osigurala za Opću bolnicu Zadar i Dom zdravlja Zadarske županije.

Svi ugovorni liječnici dentalne medicine, a u Zadarskoj županiji ih je 79, mogu početi prijavljivati pacijente koordinatoru provedbe programa, odnosno glavnoj sestri Doma zdravlja Zadarske županije na telefon 023/239-805.

Provedbom tog programa Zadarska županija postaje jedina županija koja na sveobuhvatan način dostupnost stomatološke skrbi ima za sve stanovnike sve dane u tjednu, uključivši nedjelje i blagdane, a sada će se pružati i stomatološka skrb osobama koje zahvate moraju obavljati u općoj anesteziji, ističe se u priopćenju.