normalizacija

Za sve skupine vozila otvorene sve autoceste, DC1 te Krčki i Paški most

21.01.2024 u 09:22

Bionic
Reading

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići (od 6:05 sati), autocesta A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split (osim zabrane za I. skupinu vozila na dionici Vaganac-Udbina-Gračac) te Krčki i Paški most, izvijestili su iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) u nedjelju ujutro

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama: iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci/Istri: mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb u punoj dužini; iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji: mogu voziti autocestom A1 u punoj dužini ili državnom cestom DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split, i obrnuto.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) na: DC8 Novi Vinodolski-Karlobag i čvor Prapratno-čvor Zaton Doli; Mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku; DC1 Vaganac-Udbina-Gračac; DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila) na dionici Jadranske magistrale Karlobag-Sveta Marija Magdalena (DC8).

Ovoga vikenda korištenje žičare je besplatno pa se mole građani da se ne upućuju osobnim automobilima na vrh Sljemena kako bi se smanjile gužve, odnosno da koriste besplatnu žičaru. Sljemenska cesta otvorena je za sva vozila sa zimskom opremom.

Platak: za sve skupine vozila otvorena je stara cesta kroz Gorski kotar-DC3 na dionici Kikovica-Delnice.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Zimski su uvjeti na županijskim i lokalnim cestama na području Senja.

Za sav su promet zatvorene županijske ceste Bruvno-Mazin i u mjestu Štirovača.

U prekidu je trajektna linija Orebić-Dominče.

U prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka. Linija će biti uspostavljena prema redu plovidbe u 15 sati iz luke Rijeka.

Na graničnom prijelazu Tovarnik/Šid teretna vozila na ulaz čekaju jedan satm a na izlaz četiri sata.