MEDIJSKA SCENA

Wruss: Globus se ne gasi, ali...

14.01.2016 u 16:53

Bionic
Reading

Iz krugova bliskih Europa Press Holdingu pristigle su informacije kako bi se nakon dvadeset i pet godina izlaženja mogao ugasiti tjednik Globus. Tomislav Wruss, direktor tvrtke Europa Digital koja je izdavač ovog političkog tjednika, kazao je za tportal kako se Globus ne gasi, ali ako dođe do toga da će oni prvi javnost o tome izvjestiti te da to ne namjeravaju učiniti preko drugih medija

Wruss je najavio određene promjene, ali nije detaljno precizirao o kakvim se promjenama radi kazavši kako će o svim promjenama koje bi mogle uključivati i izmijenjeni ritam izlaženja obavijestiti javnost na vrijeme priopćenjem.


Glasine o gašenju ili promjenama koje bi mogle zadesiti politički tjednik osnovan 1990. za tportal nije htio komentirati glavni urednik Globusa Nino Đula, koji je samo kratko kazao kako se o mogućem gašenju i ranije pisalo te kako nije ovlašten komentirati tu temu i usmjerio nas na Upravni odbor Europa Press Holdinga koji do zaključenja teksta nije uzvratio odgovor na postavljeno pitanje gasi li se doista tjednik.

Kako neslužbeno doznajemo iz krugova bliskim EPH-u, odluka o gašenju Globusa razmatra se već neko vrijeme, no hoće li do nje službeno doći, kada i na koji način - nije poznato. Također neslužbeno doznajemo kako je već prekinuta suradnja s pojedinim dugogodišnjim Globusovim novinarima i fotoreporterima, a koji su u sustavu RPO, što znači da nisu stalno zaposleni.

Prema tportalovim izvorima iz krugova EPH, doznaje se da je jedna od mogućnosti koja se razmatra ta da će se tjednik objavljivati kao prilog Jutarnjeg lista.