CCP POVUKAO UTIKAČ

World of Darkness je ugašen

15.04.2014 u 12:47

Bionic
Reading

Ljubitelji kožne galanterije, vampira i političkih makinacija od danas imaju jedan manje razlog zašto paliti svoja PC računala...

Prema posljednjim vijestima iz glavne baze tvoraca čuvenog EvE Onlinea, masivni multiplayer temeljen na popularnom World of Darknessu prije nekoliko je dana ugašen. Islanđanski CCP već četiri godine govori o razvoju ove potencijalno velike igre, no međutim stvari su se očito poredale u drukčijem rasporedu nego što je to bilo očekivano. Konkretno, firmi se ne isplati raditi gotički horor naslov temeljen na rigidnoj i uvrnutoj društvenoj piramidi koju sačinjavaju, pa, besmrtne krvopije. 56 ljudi koji su sudjelovali na igrinoj izradi trenutno su bez posla, a CCP se trudi pronaći im novo radno mjesto u drugim segmentima gaming industrije.

 

Not gonna happen

 

 

Ovo je veliki udar za sve ljubitelje "papirnate" verzije WoD roleplaying svijeta. World of Darkness, te njegov najpopularniji segment Vampire: The Masquerade postoje preko dvadeset godina, te predstavljaju jednu od omiljenih tematika mnogim ljubiteljima stolnih roleplaying igara. Jedino čemu se sada možemo nadati je da će CCP jednog dana ponovno početi rad na igri, makar u to ne bih polagao prevelike nade.