SAV SJAJ DOBROG PR-A

Wii U očarao developere

29.06.2011 u 11:18

Bionic
Reading

Iako ga neki novinari promatraju uz određenu dozu cinizma, Wii U je postao izrazito popularan kod developera

Kao gaming novinari, tijekom svakodnevne poslovne rutine objave vijesti i članaka pratimo medije i trendove vezane uz igre. Jedan od važnih segmenata tog posla je i promatranje PR-ova raznih firmi, kao i raznih gaming portala. Tako smo, evo konkretno, danas naišli na intrigantan Eurogamerov članak vezan uz Nintendo Wii U. U njemu naime, svi veći developeri na dugo i široko pjevaju arije o strahovitom potencijalu ove nove next gen konzole.

 

Impresivno, zar ne?

 

Međutim, ono što je nama zapelo za oko je neosporni entuzijazam i govor u rukavicama koji je bio korišten kod većine velikih igrača. Naime, intervju s dotičnima zvučao je u 90 posto slučajeva kao čista reklama i PR. S jedne strane, jasno nam je kako na početku development ciklusa za konzolu konkretno nemate što za reći o njoj kao platformi osim da 'ima kreativni potencijal'. Ipak, ono što nam upada u oči manjak je izravnosti kod većine developera. Svi su više-manje (osim Davida Jaffea i nekolicine manjih developera) besramno hvalili hardver koji de facto nema ništa osim trailera koji ga podržava.

 

Tech demo novog Wii-ja

 

Gotovo fenomenalnu razinu red carpet govora postigao je EA divljenjem golf loptici na podu. Ne tvrdimo da konzola ne valja, no neobično nam je promatrati kako ekipa iza razvojnih kormila gomile kompanija doslovno reagira na mikrofon kao upereni pištolj. U neku ruku ih čak ni ne krivimo. Davati negativno ili neutralno stajalište na platformu koja će ti u nekoj doglednoj budućnosti proizvoditi novac nije neki briljantni taktički potez. Bilo kako bilo, Wii U trebao bi na tržište doći negdje tijekom iduće godine. Ako mjesec-dva nakon njegovog izlaska većina fanova igra Dogse i par remakeova već izašlih igara (unatoč release traileru kojim, usput, dominiraju portovi i MP-ovi), znat ćete da Nintendo opet radi po svom starom modusu. Do tada, sve što možemo raditi jest čekati i nagađati.

 

O ovome govorimo...