inicijativa

Vukovarski SDP-ovci pisali Penavi, imaju prijedlog za novogodišnji vatromet

29.12.2022 u 11:48

Bionic
Reading

Vukovarski SDP uputio je inicijativu prema gradskoj vlasti Vukovara da sredstva namijenjena novogodišnjem vatrometu preusmjeri u humanitarne svrhe

"Prema informacijama koje smo dobili iz vukovarske gradske uprave, za novogodišnji vatromet Grad Vukovar planira izdvojiti 19.000 kuna plus PDV. Pozivamo vukovarsku gradsku vlast da se pridruže gradovima u Hrvatskoj poput Rijeke, Opatije, Rovinja, Čazme, koji su odlučili sredstva namijenjena vatrometu uložiti u druge korisne stvari", navode iz vukovarske organizacije SDP-a.

U pozivu gradskim vlastima vukovarski SDP-ovci kažu da se odustajanjem od vatrometa štite životinje i okoliš te ljudi starije životne dobi i mala djecu kojima takva buka stvara nelagodu.

Gradonačelniku Ivanu Penavi također predlažu da iznos namijenjen vatrometu donira socijalnoj samoposluzi ili u korist socijalno ugrožene djece.

"Time bismo barem malo pred blagdane usrećili one kojima je pomoć najpotrebnija. Nadamo se da će gradonačelnik Vukovara i gradska vlast ovaj poziv shvatiti krajnje dobronamjerno i postupiti prema pozivu", navode vukovarski SDP-ovci.