ako riješe hipoteku

Vukovar širi Gospodarsku zonu kupnjom zemljišta Borova za 36 milijuna kuna

22.12.2017 u 21:47

Bionic
Reading

Vukovar će za 36 milijuna kuna kupiti zemljište obućarske tvrtke Borovo i tako proširiti gradsku Gospodarsku zonu za 687.057 četvornih metara. Odluka o kupoprodaji pala je na zadnjoj sjednici vukovarskog Gradskog vijeća

Riječ je o šest katastarskih čestica tvrtke Borovo, objasnila je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje te upravljanja gradskom imovinom Ivana Arambašić, piše HRT.

Grad ih planira platiti u iduće dvije godine. Ukupnu vrijednost zemljišta od 36,32 milijuna kuna utvrdila je ovlaštena Agencija za poslove nekretninama iz Đakova, a novac treba namaknuti Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, koji je već u proračunu za iduću godinu osigurao dodatnih 21 milijun kuna. Toliko naime iznosi i prva rata, no parcele Borova su pod hipotekom HBOR-a, pa isplate neće biti ako se ne skine teret s onih koje su predmet kupoprodaje.

Nekadašnji obućarski div Borovo u većinskom je vlasništvu države, a zapošljava 650 radnika. Ova nekadašnja perjanica vukovarskog gospodarstva sada, unatoč izdašnoj pomoći države, kronični je gubitaš kojem u slučaju nepronalaska strateškog partnera prijeti stečaj. Jedina je tvrtka u Hrvatskoj koja još nije prošla pretvorbu.

Vukovar: Srdačan susret premijera Plenkovića i predsjednice Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Predstečajna nagodba, kako je već ranije pisao tportal, nije uspjela jer Borovo ne uspijeva samostalno servisirati svoje stare dugove. Lani je tako završilo godinu s minusom na računu od 17,6 milijuna kuna.

U predsjednici Kolindi Grabar Kitarović Borovo je dobilo i najnoviju promotoricu svoje obuće nakon što se u Koloni sjećanja kroz grad prošetala u popularnim žutim zengama, gležnjačama kakve su nosili branitelji Vukovara.