BALKANSKA KRČMA

Vučić pozvao zastupnike da prihvate odluku o Gašićevoj smjeni

05.02.2016 u 15:31

Bionic
Reading

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić zatražio je danas od parlamentarnih zastupnika da potvrde njegovu odluku o razrješenju ministra obrane Bratislava Gašića zbog 'pristojnosti koja se očekuje od ministara, a ne zato što spori njegove rezultate'. Gašić je, podsjetimo,prilikom jedne službene posjete početkom prosinca prošle godine uputio seksističku uvredu novinarki B92 nakon čega je Vučić najavio njegovu smjenu do koje još uvijek nije došlo

Govoreći pred zastupnicima u beogradskoj Skupštini, Vučić je rekao da je prijedlog za Gašićevo razrješenje 'po svemu rijedak i gotovo neuobičajen zahtjev'.

'Podnio sam zahtjev zbog jedne izjave, ali zato što je to mnogo više od te jedne izjave i jedne uvrede' rekao je Vučić dodajući kako se zbog toga ne mora opravdavati te naglasivši kako se od ministara zahtijeva pristojno, moralno i pošteno ponašanje.

'Odluku o razrješenju Bratislava Gašića s mjesta ministra potpisao sam zato što naše društvo mora biti pristojno, a Srbija pristojna, normalna i moderna. Samo pristojnost nam može pomoći da nam životu ne liče na reality show i balkansku krčmu' kazao je Vučić dodajući da ponašajne ministara istovremeno daje okvir i ritam društvu koje će biti onoliko pristojno koliko su pristojni članovi vlade.

'Činjenica da je nepristojnost pokazao jedan od mojih najbližih suradnika navela me je na razmišljanje i o vlastitoj odgovornosti i o tome koliko se poštujemo i koliko poštujemo i one koji su izvan našeg života, a žene su. Od vas tražim i računam da razumijete razloge za moj prijedlog. Znam sigurno da Gašić nije imao takvu namjeru. Znam da Gašić sebi ne bi poželio da kleči, niti bilo kojoj ženi, ali Gašić je tako rekao i za to mora snositi odgovornost' zaključio je Vučić.

Podsjetimo, Gašić je početkom prosinca prošle godine prilikom posjete tvornici 'Prva petoletka namjenska' rekao da 'voli novinarke koje lako kleknu'.

Naime, dok su novinari čekali ministrovu izjavu, neki od njih, među kojima je i dopisnica B92, čučnuli su kako ne bi bili u kadru dok Gašić govori. Kada je prišao novinarima, Gašić je vidjevši novinarku koja kleči izjavio 'što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu'. Gašić se ispričao novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog, kako je naveo, njegovog sramnog i skandaloznog ponašanja, a Vučić, unatoč promptnoj najavi o smjeni, osim osude nije konkretno reagirao sve do danas