ODBIO POZIV

Vučić: Neću ići na Paradu ponosa, radit ću nešto što je korisnije za Srbiju

14.07.2017 u 22:36

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odbio je u petak poziv da sudjeluje u beogradskoj Paradi ponosa, najavljenoj za sredinu rujna ove godine

'Nemam namjeru ići. Nisam netko tko je oduševljen takvom manifestacijom. Bez obzira na to, moja obaveza je, i to sam uspio ostvariti, da se njima jamči pravo da čine ono što je dio njihove slobode i njihovih prava i zbog toga sam zadovoljan', izjavio je Vučić.

No srbijanski predsjednik ni u kojem slučaju ne želi sudjelovati u paradi.

'Ne pada mi na pamet. I to je moje pravo da odbijem, da se šećem kamo hoću i kada hoću. Hvala na pozivu. Neću', rekao je Vučić komentirajući poziv organizatora Parade ponosa da upravo on bude na čelu kolone.

Vučić je dodao kako je posao države da osigura to da se svi šeću kamo i kako hoće te da se svima zajamče sve slobode i prava.

Također, dodao je da je svatko od predstavnika vlasti, bilo iz predsjedništva, bilo vlade Srbije, slobodan sudjelovati u Paradi ponosa.

'Neću ići i neću se izgovarati kako imam pametnija posla ili bilo što drugo. Svakako ću raditi nešto za što smatram da će više koristiti Srbiji', zaključio je Vučić.