BESPRAVNA GRADNJA U ZAGREBU

Vrdoljakovi bageri ruše u Lučkom!

06.11.2012 u 15:35

Bionic
Reading

Nakon uklanjanja bespravno izgrađenih objekata na području 'morskih' županija – Istarska, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija - Građevinska inspekcija nastavila je postupak uklanjanja nelegalnih građevina na području kontinentalne Hrvatske, točnije Grada Zagreba, priopćeno je iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

Bageri su upućeni prema tri bespravne građevine izgrađene nakon 21. lipnja 2011. godine izvan građevinskog područja, a koje ne ispunjavaju uvjete za legalizaciju prema Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama.

Jednu je pomoćnu građevinu na području Lučkog investitor uklonio sam tijekom vikenda, dok je u tijeku uklanjanje bespravne građevine, također u Lučkom, koju također vlasnik sam uklanja. Građevinska inspekcija prati tijek uklanjanja.

Uskoro će na red doći još jedna građevina, i ona na području Lučkog, koja je u planu za uklanjanje putem ugovorne tvrtke. Ukoliko građevinu investitor sam ne ukloni do 14. studenog, umjesto njega i na njegov trošak učinit će to bageri ugovorne tvrtke, priopćeno je iz Ministarstva graditeljstva.

Po podacima tog ministarstva, ukupno je, od početka postupka legalizacije i po starom i po novom zakonu, u Gradu Zagrebu podneseno 3.063 zahtjeva za legaliziranje bespravno izgrađenih objekata.