VIŠE OD 4500 EURA

Vozači karavane 'OneLife Rally' u Hrvatskoj se naplaćali prometnih kazni

29.06.2023 u 18:06

Bionic
Reading

Zagrebačka policija naplatila je prilikom kontrole, više od 4500 eura kazni sudionicima karavane sportskih automobila „OneLife Rally“ koja se održava na relaciji Rim-Bukurešt, na proputovanju se zadržala u Zagrebu, nakon toga su krenuli autocestom A3 do graničnog prijelaza Bajakovo.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je u četvrtak da su policajci iz Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije i I. postaje prometne policije Zagreb, nakon što je završeno okupljanje karavane u Blatu, pojačali svoje aktivnosti na području Zagreba i autocesti A3 do Bajakova.

Za vrijeme provođenja nadzora prometa na području PUZ-a zaustavljeno je osam vozila kojima su upravljali strani državljani te je nad njima obavljena kontrola vozila i vozača. Kod četiri vozača nakon obavljene kontrole, naplaćene su novčane kazne u visini od 30, 60 i dvije po 130 eura.

Na autocesti A3 kod naplatne postaje Nove Gradiške zaustavljen je BMW slovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji vozač. Utvrđeno je prekoračenje brzine za 32 kilometra na sat te mu je naplaćena novčana kazna u iznosu od 130 eura.

  • +14
Sportski automobili OneLife Rallyja okupili se u Riverside Gardenu Izvor: Pixsell / Autor: Željko Hladika

Deset minuta kasnije, na istoj naplatnoj postaji zatečeni su BMW rumunjskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji vozač, audi rumunjskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji vozač i lamborghini rumunjskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji vozač. 

Sva trojica vozača upravljala su svojim vozilima uz prekoračenje brzine za 81 kilometar na sat i nepropisano korištenje lijeve prometne trake na autocesti. Za svu trojicu vozača naplaćene su novčane kazne u visini od 920 eura.

Na naplatnoj postaji Lužani, zastavljen je mercedes ukrajinskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnji vozač uz prekoračenje brzine za 39 kilometara na sat te mu je naplaćena kazna u visini od 130 eura.

Nadalje, zaustavljen je lamborghini švicarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnji vozač uz prekoračenje brzine za 39 kilometara na sat i nepropisno korištenje lijeve prometne trake na autocesti te mu je naplaćena kazna od 260 eura. 

Također, zaustavljen je i audi švicarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak uz prekoračenje brzine za 53 kilometara na sat pa mu je naplaćena kazna u iznosu od 440 eura.

Kod graničnog prijelaza Bajakovo zaustavljen je ferrari švicarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak, a koji je prekoračio brzinu kretanja za čak 93 kilometara na sat i nepropisano koristio lijevu prometnu traku na autocesti pa mu je naplaćena kazna u iznosu od 613 eura, priopćili su iz PUZ-a.