tragedija kod novske

Vozaču koji je skrivio nesreću kod Novske, određen istražni zatvor, pogledajte što je rekao njegov brat

08.06.2019 u 18:56

Bionic
Reading

Sudac istrage Županijskog suda u Sisku odredio je u subotu, na prijedlog tužiteljstva, jednomjesečni istražni zatvor protiv vozača kamiona osumnjičenog da je u petak ujutro na odmorištu autoceste kod Novske skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije djevojčice, a dvije žene su teško ozlijeđene

"Prijava se odnosi na kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu", rekla je zamjenica županijskog državnog odvjetništva Marija Rukavina nakon prvog ispitivanja osumnjičenog.

Napomenula je i kako je za to teško kazneno djelo predviđena kazna od 3 do 15 godina zatvora.

Za nesreću je osumnjičen Ivo Filipović porijeklom iz Tuzle, koji ima već 40 godina iskustva kao profesionalni vozač, a vozio je za tvrtku Marin promet.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke priopćenjem su ranije izvijestili kako se teška nesreća dogodila kad je, upravljajući teretnim vozilom s priključnim zagrebačke registracije, ušao na odmorište autoceste neprilagođenom brzinom. Tom je prilikom udario u teretni auto zagrebačke registracije i nastavio se dalje kretati kroz prostor benzinske postaje gdje je naletio na 26-godišnju i 28-godišnju pješakinju, koje su od siline udarca odbačene na asfaltnu površinu, nakon čega je udario u dvije 14-godišnje pješakinje. U daljnjem kretanju je udario i u parkirani osobni automobil bosanskohercegovačkih registracija i sletio na travnatu površinu gdje se zaustavio.

  • +16
Vozač kamiona koji je skrivio tragediju kod Novske priveden u Županijsko državno odvjetništvo Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Vozača kamiona koji je sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći na odmorištu kod Novske posjetio je brat Slavko Filipović, koji je došao iz Austrije. Ističe da njegov brat ne pije, te da je imao dovoljno odmora

''Profesionalni vozač je 40 godina i trebao je ići u mirovinu. Međutim, nikako ne mogu shvatiti što se dogodilo, niti s nečim usporediti da povežem. Jedina stvar, može biti ljudski faktor, tehnički faktor... što je u pitanju ne mogu reći'', kazao je za RTL Slavko, brat vozača kamiona koji se u petak ujutro zaletio na odmorište na autocesti A3 između Novske i Okučana, pri čemu je usmrtio dvije djevojčice.

  • +22
Nesreća na odmorištu kod Novske Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

''Imam osjećaj da me nije niti prepoznao. On je totalno izgubljen. Pogledao me... što da kažem'', dodaje Slavko koji se posljednji put se s bratom čuo za Uskrs.

''On ne pije uopće. Znam da je bio u Beogradu, da se vratio da je spavao u Županji. Ovaj je mjesec imao dovoljno odmora'', kazao je Slavko.

  • +8
Nesreća na odmorištu kod Novske Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL