KRIVI SMJER

Vozač šlepera izveo okret smrti na hrvatskoj autocesti, snimka je zastrašujuća

09.05.2023 u 20:00

Bionic
Reading

Nakon što se pojavila šokantna snimka gotovo samoubilačkog ponašanja vozača kamiona, koji je danas na autocesti kod Brezničkog Huma ušao u krivi smjer, a onda se preko tri trake okrenuo dok su prema njemu jurili drugi automobili, reporter RTL-a Borko Brunović razgovarao je s Danijelom Posavcem iz Policijske uprave varaždinske

"Uporno tragamo za vozačem tegljača, imamo saznanja o njegovom kretanju te sam uvjeren da ćemo ga locirati, uhititi i privesti nadležnom prekršajnom sucu. Predložit ćemo maksimalnu kaznu i to u iznosu od 3830 eura, potom zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske na 18 mjeseci.

Počinitelju ovom suludom i samoubilačkom činu može se izreći i kazna zatvora do 60 dana. Kad ga uhitimo, zaista ćemo predložiti maksimalnu kaznu", rekao je Posavec za RTL Danas.

Policija zna njegove registarske tablice, a Posavec otkriva i kojim putom se kretao tegljač.

"Kretao se iz smjera naplatne postaje Sveta Helena u smjeru Varaždina, kod prometnog čvora Breznički Hum skreće u lijevo, dolaskom do naplatnih postaja Breznički Hum on se okreće u suprotnom zabranjenom smjeru i ne izlazi u tom čvoru prema dopuštenom smjeru, nego prema zabranjenom smjeru i to prema Varaždinu. Odmah nakon uključivanja na glavnu autocestu, on se odlučuje na samoubilački pohod, okretanje na autocesti", rekao je Posavec.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Društvene mreže

Kaže, to je nešto najstrašnije što je vidio i radi se o najgrubljem kršenju prometnih propisa koji predviđaju maksimalne kazne.

"Djelatnici HAC-a zatekli su se u tom trenutku na tom mjestu i na vrijeme su reagirali da se zaustavi i regulira promet te im na tome hvala. Toliko su vjerojatno bili pod šokom da je na kraju i njima umaknuo šleper i on se udaljio najvjerojatnije u smjeru Zagreba, opet je izašao u čvoru Komin i tu mu se gubi trag", rekao je za RTL Danas.