NOVI DETALJI U ISTRAZI

Vozač koji je skrivio tragičnu nesreću tražio zamjenu zbog bolova, ali nije je dobio

11.06.2019 u 21:40

Bionic
Reading

Istraga o prometnoj nesreći na 133. kilometru autoceste A3 na odmorištu kod Novske, kako doznaje Jutarnji list, širi se i na Miroslava Pejića, vlasnika tvrtke Marin Promet d.o.o. sa zagrebačkog Borovja

Naime, liječnik Hitne medicinske pomoći koji je intervenirao u četvrtak, 6. lipnja, oko 21.30 sati kod Županje na poziv vozača Ivana Filipovića (60) zbog jakih bolova u leđima i nogama pristao mu je dati “blokadu” koktel lijekova uz izričiti zahtjev da neće nastaviti voziti, što mu je vozač i obećao.

Pred liječnikom i timom Hitne medicinske pomoći vozač Filipović nazvao je svog poslodavca Pejića koji mu je obećao poslati zamjenskog vozača, ali to nije učinio, doznaje Jutarnji list.

I Filipović je u petak ujutro, pod snažnim djelovanjem blokade, nakon noći prespavane u kabini vozila na uskom ležaju, što je potpuno neprimjereno jakim bolovima, odlučio ipak krenuti za Zagreb. Policija je zabilježila da je otprilike sat vremena prije nesreće zvao svoga poslodavca na mobitel, a zvao ga je i pet minuta nakon nesreće kod odmorišta koja se dogodila oko 9.30 sati. Je li se Filipović žalio poslodavcu da i dalje osjeća jake bolove? To je jedno od pitanja na koja bismo vrlo brzo mogli znati odgovor.

U svakom slučaju, njegov poslodavac, koji u cestovnom prijevozu posluje već 25 godina, nije ispunio obećanje već je teško bolesni vozač vozio.

'Ovdje je situacija potpuno jasna. Vozač je zbog akutnih bolova morao biti na bolovanju i nije smio biti za upravljačem', kaže liječnica Azra Huršidić-Radulović, specijalistica medicine rada, i kaže kako se može postaviti pitanje zašto je čovjek koji je trebao biti na bolovanju radio i tko je za to odgovoran.