GOTOVA STVAR?

Volpi: Želim da Rijeka osvoji europski trofej

16.02.2012 u 22:27

Bionic
Reading

Već se može otvoriti pjenušac, komentiraju klupski čelnici, uvjereni da je ulazak talijanskog milijardera gotova stvar

Riječani željno očekuju da talijanski poduzetnik iz Genove i vlasnik vaterpolske momčadi Pro Recco Gabriele Volpi u petak uđe u klub. Najprije kao sponzor koji će pokriti i dugove, a u dogledno vrijeme i kao vlasnik. Volpi je predvečer sletio u Rijeku, a sutra prijepodne trebao bi posjetiti Kantridu prije sastanka s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom u riječkom Poglavarstvu. Nakon toga, za riječkog nogometnog prvoligaša sudbonosnog susreta, javnost će konačno znati kakva je budućnost NK Rijeke.

Volpijeva prethodnica, Luigi Micheli i Giuseppe Spalenzo, zajedno s revizorskom kućom koju je angažirao HNK Rijeka, četvrtak je provela u pregledavanju financijskih knjiga kluba. Pred Volpijev dolazak Riječani su se pobrinuli za posljednje dotjerivanje glavnog i pomoćnog stadiona na Kantridi. Da je ozračje pred konačnu odluku u Rijeci pozitivno, potvrđuje i apsolutna podrška Izvršnog odbora kluba na sjednici koja je održana u srijedu, a na kojoj je jedina tema bila – dolazak Volpija i ulaganje u riječkog prvoligaša. Potvrdio je to i predsjednik NK Rijeke Robert Komen, dodavši kako na sjednici nije bilo primjedbi već konstruktivnih pitanja, primjerice o mogućem postojanju kritičnih točaka zbog kojih bi 'operacija Volpi' mogla doći u pitanje. Komen tvrdi kako takvih kritičnih točaka nema.

'Drago mi je da ću pomoći klubu, ali i dalje će ga voditi vaši ljudi. Cilj mi je da Rijeka osvoji neki europski trofej, ali znam da je jako dalek put', rekao je Volpi po dolasku.