RASPRAVA NA BBC-U

'Voditeljice dječjeg programa ne smiju biti preseksi '

30.01.2014 u 08:51

Bionic
Reading

U Velikoj Britaniji se sve više bave problemom prerane seksualizacije djevojčica te žele uobličiti televizijski program na način da im se nude prikladni uzori

'Televizijski voditelji dječjih emisija na BBC-u ne bi trebali biti previše seksi', smatra Melissa Hardinge, izvršna urednica na CBBC Independents. Mišljenje je iznijela na panelu održanom u Britanskoj akademiji filma i televizijske umjetnosti (BAFTA) na kojem su sudjelovali mnogi eksperti, a tema je bila budućnost dječje televizije i izazovi zabave i edukaciju u modernom dobu.

Hardinge je navela da su televizijski urednici sve zabrinutiji zbog seksualizacije mladih djevojaka i tiho nastoje to zabraniti, piše Daily Telegraph. Ona je ispričala da je čak jednom otišla na set popularne dječje emisije 'Friday download' i zatražila od voditeljice da skine ruž jer je izgledala previše izazovno. Prema njenom mišljenju, voditeljice, posebno u dječjim emisijama, ne bi smjele izgledati preseksi i manje bi pažnju trebale pridavati odijevanju.

Problemu prerane seksualizacije djevojčica posvećuje se znatna pažnja, navodi ona, i povjerenici za program su svjesni da će djeca koja gledaju te emisije kopirati svoje uzore. Zbog toga je djeci od najranije dobi nužno dati prave uzore koje mogu slijediti, poručila je. Glasnogovornica BBC-a smatra da oni već rade dobar posao i djeci nude prikladne uzore za njihovu dob te izbjegavaju spolne stereotipe.