eksplozija u centru zagreba

Voditelj protueksplozijske službe: 'Nakon raketiranja smo uklonili sve što smo našli'

25.05.2023 u 17:30

Bionic
Reading

U eksploziji u središtu Zagreba ranjena je jedna osoba, a neslužbeno se doznaje da je riječ o eksploziji preostalog "zvončića" iz raketiranja Zagreba 1995. godine. O toj je temi za Novu TV govorio je Zlatko Sekačić, voditelje Protueksplozijske službe PU zagrebačke.

U središtu Zagreba danas se dogodila eksplozija u kojoj je ozlijeđena jedna osoba, a neslužbeno se doznaje da se radilo o "zvončiću" iz raketiranja Zagreba 1995. godine.

O eksploziji je za Novu TV govorio Zlatko Sekačiće, voditelje Protueksplozijske službe PU zagrebačke.

'Radi se o eksplozivnom sredstvu i vrlo vjerojatno je riječ o 'zvončiću', odnosno kasetnoj bombici KB1', rekao je te odgovorio na pitanje je li eksplozija mogla biti jača: 'Sredstvo ima svoje zadane parametre i količinu eksploziva tako da eksplozija nije mogla biti veća nego što je bila.'

Ipak, dodao je, kod takvih bombi postoji mogućnosti i težeg ozljeđivanja ili smrtnog stradavanja. Također je rekao da policija nema procjene o broju eksplozivnih sredstava koja su ostala nakon raketiranja.

'Da znamo da negdje postoje, mi bismo ih reagirali i uklonili opasnost. Nakon raketiranja Zagreba, duže vrijeme su protueksplozijske ekipe čistili područje tako da smo uklonili sve što smo našli', napomenuo je Sekačić.

  • +18
Prilikom radova na zgradi na Zrinjevcu radnik ozlijeđen u eksploziji Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

'Mislim da panike ni straha ne bi trebalo biti. Trebalo bi biti više pažnje i usredotočenosti ako se uoči nešto pronađeno. To se ne bi smjelo uzimati u ruke, nego bi se trebala pozvati policija da utvrdi je li riječ o opasnim sredstvima', objasnio je.