NOVI SEKS SKANDAL

Vodeći britanski PR-ovac završio u zatvoru

06.12.2012 u 21:45

Bionic
Reading

Vodeći britanski marketinški stručnjak Max Clifford priveden je jutros pod sumnjom za seksualno zlostavljanje i odveden je na ispitivanje u policijsku postaju u središtu Londona, potvrdila je njegova odvjetnica, a prenio britanski Telegraph

Odmah se posumnjalo kako je Cliffordov slučaj povezan s istragom u slučaju Jimmyja Savilea, voditelja BBC-a, no odbačene su takve spekulacije. Naime, ista ekipa detektiva koja je istraživala Clifforda, radi i na Savileovom slučaju.

Poznati PR konzultant u listopadu je, kad je otkriven slučaj Jimmyja Savilea, tvrdio kako je cijeli niz slavnih osoba iz 60-ih i 70-ih, istovremeno i njegovih klijenata, živio u smrtnom strahu da će ih se povezati sa skandalom. Jutarnji list prenosi kako su svi ti ljudi nastupali u emisiji 'Top Of The Pops', voditelja Jimmyja Savilea, ili su se samo slikali s voditeljem i djevojkama.

Cliffordova odvjetnica Charlotte Harris potvrdila je privođenje te najavila kako će njezin klijent pomoći policiji koliko god može.

Iz Scotland Yarda su potvrdili kako su 'detektivi jutros uhitili muškarca iz Surreyja u 60-im godinama zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, a sve u svezi istrage oko slučaja Yewtree'.

U slučaju 'Yewtree' već su prije ispitani bivši roker Gary Glitter, DJ Dave Lee Travis i komičar Freddie Starr