DRUŠTVENI RAD KAO KAZNA?

Vođe seljačkih prosvjeda spremni guliti krumpir s Čobankovićem

04.11.2013 u 20:20

Bionic
Reading

Zbog dvotjednih prosvjeda s blokadama prometnica tijekom ljeta seljaci nisu izborili isplatu preostalih 40 posto poticaja, ali su zato ovih dana dobili prijedloge da ih se novčano kazni, javlja Novi list

Iako su tijekom prosvjeda seljaci govorili kako ne postoji organizator, prijave ipak nisu dobili svi, nego samo njih 20-ak koje se smatra vođama. Među njima su i predsjednik ZUSSB-a Antun Laslo, predsjednik Poljoprivredne komore i čelnik Brazde Matija Brlošić i Željko Fabric. Prijedlog za Laslovu novčanu kaznu je 15.000, a za Brlošića, Fabrica i ostale po 10.000 kuna.

'Prijedlozi su podnijeti protiv nas zbog prosvjeda, odnosno njihovog neprijavljivanja, zbog blokade prometa... Pa kako prijaviti prosvjede kada nema organizatora, kada su nezadovoljni seljaci na ceste izišli spontano, samoinicijativno, bez imena čovjeka koji bi iza tih aktivnosti stao imenom i prezimenom?', pita Laslo.

On je, kao i Brlošić i Fabric, ovih dana saslušan u Prekršajnom sudu. 'Izjavili smo da se ne osjećamo krivima i ponovili da pojedinačno odgovornih za prosvjede nema, na što nam je rečeno da svaki pozovemo po pet svjedoka. Dođe li do toga da kaznu moram platiti – to neću učiniti! Ako jedan, istina, bivši, ministar, Petar Čobanković, može prihvatiti društveno korisni rad zbog vraćanja duga društvu, zašto ne bih i ja? Ako Čobi može guliti krumpir u pučkoj kuhinji, mogu i ja. Istina, dosad to nisam radio, jer to radi supruga, no naučit ću', kaže Laslo.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.