SISAK OBRANJEN

Voda prijeti Čičkoj Poljani!

Bionic
Reading

Voda je ponovno zaprijetila Čičkoj Poljani kod Velike Gorice. Ugrožene su i kuće, no jutros je počelo ispumpavanje vode, potvrdio je Media servisu Stjepan Kos, načelnik velikogoričkog Stožera za zaštitu i spašavanje.

'Cijelu noć smo radili zečje nasipe oko kuća koje su bile ugrožene i preko glavne ceste koja vodi od ulaza u Čičku Poljanu sa strane od Novog Čiča pa sve do nasipa i situacija je takva voda stalno pomalo raste. Negdje oko četiri sata ujutro došla je jedna pumpa i ta pumpa je oko 5:30 stavljena u pogon. I sad ta pumpa polako iz ovog dijela kraj sifona tako da prebacujemo vodu u oteretni kanal', rekao je Kos.

Vodeni val rijeke Save sinoć je prošao kroz Sisak bez neželjenih posljedica, izvijestio je Hrvatski radio.

Na nizvodnom dijelu, kod Jasenovca, i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave pa se provodi nadvišenje i učvršćenje nasipa.

Voditelj obrane od poplave za južni jadranski sliv Branko Jerković izvijestio je da je poplavljena lokalna cesta od Metkovića do Narone i dio naselja Jerkovac. Opasnost je prijetila i iz akumulacije HE Jablanica, no noće je protekla mirno. Jutros je javljeno da se Neretva počela povlačiti.

Znatno više od uobičajene količine, preko 1900 metara kubnih u sekundi, proteklo je i kroz Metković pa je nivo vode ondje dosegnuo kotu od 348 centimetara iznad redovne obrane od poplave.