posljedica oborina

Voda iz rijeke Jadro previše mutna, treba je prokuhavati

12.03.2024 u 14:45

Bionic
Reading

Mutnoća vode s izvorišta rijeke Jadro je iznad dozvoljene vrijednosti, izvijestila je u utorak splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija (VIK) te pozvala na prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive, malu djecu i stariju populaciju

"Nastavni zavod za javno zdravstvo preporučuje da se koristi mjera predostrožnost prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive, malu djecu i stariju populaciju", priopćeno je iz VIK-a.

Obradom uzoraka uzetih s različitih dijelova vodoopskrbnog sustava koji se snabdijevaju s izvorišta rijeke Jadro utvrđeno je da je parametar mutnoće iznad dozvoljene vrijednosti od 4 NTU i kreće se u rasponu od 8 – 10 NTU jedinica.

Bez obzira na to što je nabujalost izvorišta kao i sam parametar mutnoće na izvoru Jadra s obzirom na prestanak oborina u opadanju, voda koja je prethodno ušla u vodoopskrbni sustav još uvijek je zamućena, poručili su iz VIK-a.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i web stranice