NOVOZELANDSKA SKROMNOST

Vlasnik restorana odbio ugostiti premijerku zbog poštivanja epidemioloških mjera

18.05.2020 u 21:31

Bionic
Reading

Vlasnik popularnog bistroa u Wellingtonu nije dozvolio novozelandskoj premijerki Jacindi Ardern u subotu ulazak u objekt zbog poštivanja epidemioloških mjera fizičkog razmaka

Kako piše britanski The Guardian, premijerka je sa svojim partnerom Clarkeom Gayfordom pokušala ući u popularni bistro Olive, a koji je već bio pun pa je predsjednici vlade i njezinoj pratnji poručeno da pričekaju. Premijerka i njezin partner prihvatili su odluku vlasnika da ih ne pusti u bistro pa su se okrenuli i otišli, ali ih je na ulici vrlo brzo sustiglo osoblje obavijestivši ih da je jedan stol oslobođen nakon odlaska gostiju pa se premijerka vratila kako bi jela.

'Jela je i otišla nakon pola sata. Bila je obzirna prema svim zaposlenima, a tretirana je kao najobičnija gošća', kazao je za britanski list menadžer Olivea. Vlasnik bistroa je pak naglasio da za premijerku nema izuzetaka te je potvrdio da im menadžer nije dozvolio ulazak u ugostiteljski objekt zbog pandemijskih mjera.

Glasnogovornik novozelandske vlade priopćio je nakon 'incidenta' da je čekanje na ulazak u restoran nešto što se svakome može dogoditi dok traju mjere protiv širenja koronavirusa. 'Premijerka je poručila da će i ubuduće čekati, kao i svi građani Novog Zelanda', poručili su iz njezina kabineta.

Uspješne novozelandske mjere u borbi protiv zaraze izazvale su divljenje u svijetu jer je premijerka sa svojim suradnicima poduzela sve potrebno kako bi se broj oboljelih sveo na minimum. U zemlji koja broji oko pet milijuna stanovnika zabilježena je stopa smrtnosti ispod jedan posto.

Premijerka Jacinda Ardern i ranije je oduševljavala sunarodnjake, ali i ostatak svijeta, skromnošću i neposrednošću, a tijekom vrhunca pandemije građanima se svakodnevno obraća iz svojeg dnevnog boravka.