prijeti i tužbama

Vlasniku psa koji je izgrizao djevojčicu nije do razgovora, psovao pa upitao: U čemu je problem?

07.01.2023 u 18:02

Bionic
Reading

Stafordski terijer ugrizao je maloljetno dijete u četvrtak popodnevnim satima u Zagrebu zbog čega je policija protiv osumnjičenog 48-godišnjeg vlasnika psa podnijela kaznenu prijavu

Kako je policija navela, pijani 48-godišnji vlasnik ušao je oko 16:45, s više od četiri promila alkohola u krvi ,u dvorište kuće na Kustošiji, u ulici Kustošijski venec. Pas je u tom trenutku pobjegao iz dvorišta i na ulici napao djevojčicu, prilikom čega je zadobila ozljedu lijeve potkoljenice.

Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja, navode iz zagrebačke policije.

Dijete je u napadu staforda, srećom, samo lakše ozlijeđeno.

Novinari Jutarnjeg lista pokušali razgovarati za 48-godišnjakom, ali im je odbrusio: "Daj odje*ite!". Rekao je da će podići tužbe jer se "pišu neistine", no svoju stranu istine nije želio reći.

"U čemu je problem? Ja nemam izjave nikakve. Sve što je policija rekla... Sve što je snimljeno je tajno i nemamo razgovora o tome. Vi snimajte koliko hoćete", rekao je novinarima Jutarnjeg koji su došli u Kustošiju i razgovarali sa susjedima.