UDRUGE MILANOVIĆU

'Vlada rasprodajom prirodnih dobara vrijeđa ponos branitelja'

24.01.2013 u 15:36

Bionic
Reading

Hrvatsko žrtvoslovno društvo (HŽD) i Koordinacija braniteljskih udruga Grada Zagreba danas su na konferenciji za novinare istaknuli kako se protive izuzimanju iz javnih dobara voda, šuma, zemlje i otoka, kao i Zakonu o zdravstvenom odgoju, povlačenju tužbe protiv Srbije za zločin genocida, uvođenju dvojezičnosti i ćirilice u Vukovaru te zatražili objavu registra Srba koji su ratovali i počinili zločine protiv Hrvatske

Predsjednik HŽD-a Zvonimir Šeparović istaknuo je kako prosvjeduju protiv 4. modula Zakona o zdravstvenom odgoju, jer će, kako smatra, pod krinkom zdravstvenoga odgoja spolno upropaštavati djecu.

'Nismo protiv zdravstvenoga i spolnog odgoja u školama, ali smo protiv neprimjerenoga odgoja, rekao je dodavši ovakav spolni odgoj nije utemeljen u znanosti jer je senzibilizira djecu za homoseksualne odnose, što je u službi kulture smrti.


Šeparović smatra kako je riječ je o sekularno-marksističkoj ideologiji koja je nasilno, protudemokratski i protuzakonito uvedena u škole. 'Donesena je kao teror nad većinskim katoličkim hrvatskim narodom te zato tražimo da Sabor opozove taj zakon', rekao je.
Istaknuo je i kako se protive povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije jer, kako je ustvrdio, o genocidu koji se dogodio u Vukovaru, Škabrnji, Voćinu, Dubrovniku i na cijelom zaposjednutom području nema pogađanja.

'Ubijeno je više od 15 tisuća ljudi, teško ranjeno ih je preko 50 tisuća, a prognano 500 tisuća ljudi', rekao je Šeparović podsjetivši na razaranje crkava, škola, povijesnih objekata. Smatra kako se o sudbini tužbe može odlučiti samo na referendumu.

Prijedlog Zakona o strateškim investicijama kojim se izdvaja šume, vode, zemlju i otoke iz javnih dobara ocijenio je protuustavnim te zatražio obustavu rasprodaje preostalih prirodnih, kulturnih i drugih dobara.

Napomenuo je i kako se protive uvođenju dvojezičnosti i ćirilice u Vukovaru jer je, kako smatra, popis stanovništva nerealan. Manipulacijom je ocijenio uračunavanje u popis Srba onih koji nemaju stalno boravište u Vukovaru.

Šeparović je zatražio i izradbu registra Srba koji su ratovali i počinili zločine protiv Hrvatske te objavu popisa aboliranih Srba.'Prosvjedujemo također protiv skandaloznoga protuvjerskog plakata za kazališnu predstavu koji neprimjereno prikazuje Majku Božju', rekao je dodavši kako HŽD i Koordinacija osuđuju neprimjeren komunikacijski govor ministra branitelja Freda Matića jučer u Saboru kad je napao jedan tjedni list.

Glasnogovornik Koordinacije braniteljskih udruga Ivica Matošević ocijenio je kako Vlada rasprodajom prirodnih i nacionalnih dobara vrijeđa ponos hrvatskih branitelja. Na uvođenje dvojezičnosti i ćirilice zatražio je moratorij od 20 godina te pozvao Vladu da uvaži osjećaje Hrvata u Vukovaru.

Predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Grada Zagreba Damir Loborec pozvao je na prosvjedni skup u Vukovaru protiv uvođenja ćirilice.